За нас

СДРУЖЕНИЕТО НА ПАЦИЕНТИТЕ С БЪБРЕЧНО-КАМЕННА БОЛЕСТ е неправителствено, доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, създадено от необходимостта хората със здравословни проблеми да се обединяват, подкрепят и информират.

В сдружението участват пациенти с бъбречно-каменна болест, техни близки, български правоспособни лекари и граждани съпричастни към проблемите на пациентите с бъбречно-каменна болест, за защита на общите им интереси, следвайки принципите на хуманност, равенство, доброволност и всеотдайност.

Целта на сдружението е да предоставя на всички хора нужната информация на достъпен език относно това, какво се случва в организма при образуването на бъбречен камък, как протича една бъбречна криза, какво трябва да знаем за лечението на това заболяване, как да го повлияем дългосрочно и най-вече как да намалим риска от образуването на нови камъни.

Сдружението на пациентите с бъбречно-каменна болест, съвместно с екип от водещи специалисти в диагностиката, лечението и профилактиката на бъбречно-каменната болест гарантира, че инфорамцията в този сайт е поднесена с разбиране за истинските нужди на пациента и същевременно е подкрепена от научни факти, които се базират на последните медицински изследвания, статии и проучвания.

И не на последно място, бихме искали да улесним пациентите в избора на компетентен специалист, надеждна лаборатория, подходяща диета и терапия, както и да ги насърчим да бъдат усърдни и прилежни в лечението и профилактиката на БКБ. Повторната поява на БКБ може да бъде предотвратена в над 90% от случаите при правилно проведено лечение и стриктно спазване на назначената от специалистите профилактика.

Лечението на бъбречно-каменната болест е възможно.

То зависи и от вас!

Изчисляване на риска от БКБ - индивидуален тест

Хранителен калкулатор при БКБ

Членство - онлайн регистрация

Последни новини

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

2013-01-16

Сдружението на Пациентите с Бъбречно-Каменна Болест съвместно с МБАЛ Доверие, организира Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването. Прегледите ще се извършат от: 21.01 до 31.01.2013 г. в МБАЛ Доверие на адрес: гр. София, ж.к. “Овча купел” 2, квадрант 18.
Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:30 до 17:00 часа.