Отзиви на пациенти

А. Стефанова

от Лос Анжелес

Миналата година съпругът ми получи силни болки в областта на кръста и корема.  Веднага отиде при личния си лекар и се установи, че има камъни в бъбреците. Започна да получава кризи на всеки 20-25 дена, последната от които беше толкова силна, че трябваше да отиде в бърза помощ, където го сложиха на система и силни болкоуспокояващи.
Ние живеем в Лос Анжелес, но често си идваме в София.
При последното ни пребиваване тук имахме щастието да се запознаем с Галина Пенева, Председател на Сдруженито на пациентите с бъбречно-каменна болест. Тя ни даде една много полезна книга - Наръчник на пациента с бъбребно-каменна болест. Този наръчник предоставя на достъпен език информация за симптомите, диагнозата, профилактиката и лечението на това заболявяне.
Освен това,  Галина препоръча на съпруга ми да направи консултация с доцент Красимир Янев от клиниката по урология в Александровската болница. След  прегледа, доц. Янев отдели време да дискутира подробно конкретното лечение и профилактика.
Добрата осведоменост е от първостепенно значение както за пациентите, така и за техните близки.
Лично за мен, сайтът www.bkb.bg е основен източник на информация.

 

М. Стоянова

Възраст: 30 г.; от гр. София

Точно една седмица преди да отида на море тази година, получих тежка бъбречна криза. Понеже не можех да мръдна от болка, се обадих на бърза помощ. Едва ме качиха в линейката, защото от болките направо не можех да ходя! Докторите ми сложиха система и се поосвестих. На другия ден отидох на преглед при нефроложка и тя ми показа на стената в кабинета си закачено табло, на което са описани на стъпките за диагностика, изследвания и лечение на камъните в бъбреците. Трябваше да събирам урина за 24 часа, която после дадох за изследване. Малко е досадно, но си струваше, защото се оказа, че до момента не съм взимала правилните лекарства. Страшно съм доволна и от профилактиката, която ми препоръча! В момента спазвам препоръките на лекарката, които не са обременяващи и се чувствам много добре.

---

 

Г. Благоев

Възраст: 52 г.; от гр. София

До скоро мислех, че няма оправия с бъбречните кризи. Няколко вече са ме сполетявали, последната даже на сватбата на дъщеря ми. Гледам по възможно най-бързия начин да се придвижа до болницата, да ми бият една инжекция, след което болката почти веднага започва да oтшумява. Последният път когато говорих на тази тема с мой приятел- лекар, той ми каза за нов лабораторен протокол за лечение и профилактика при бъбречни камъни. Бях доста скептичен в началото, но ето че откакто ме изследваха по протокола и установиха точната причина за камъните-високо ниво на оксалати. На тази база ми предисаха ново лечение и нова диета. Оттогава повече кризи не съм имал, дано тази да е била последната.

 

---

 

П. Иванов

Възраст: 26г.; от гр. София

Имам проблем с камъни в бъбреците от 17 годишен. Имал съм случаи на бъбречни кризи през няколко месеца. Помощта, която получавам е инжекция с болкоуспокояващо и препоръка да пия вода и да чакам да изхвърля песъчинките и камъчетата. А като премине действието на инжекцията, болката става отново нетърпима и не знаеш кога точно ще изхвърлиш пясъците и камъните... Четейки информацията в този сайт, разбирам, че има още какво да направя за себе си за да подобря състоянието си. Ще се опитам да спазвам препоръките, които прочетох тук и ще потърся компетентен лекар. Дано не се окаже като досегашните.

Изчисляване на риска от БКБ - индивидуален тест

Хранителен калкулатор при БКБ

Членство - онлайн регистрация

Последни новини

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

2013-01-16

Сдружението на Пациентите с Бъбречно-Каменна Болест съвместно с МБАЛ Доверие, организира Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването. Прегледите ще се извършат от: 21.01 до 31.01.2013 г. в МБАЛ Доверие на адрес: гр. София, ж.к. “Овча купел” 2, квадрант 18.
Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:30 до 17:00 часа.