Новини - БКБ

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

2013-01-16

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

Сдружението на Пациентите с Бъбречно-Каменна Болест съвместно с МБАЛ Доверие, организира Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването. Прегледите ще се извършат от: 21.01 до 31.01.2013 г. в МБАЛ Доверие на адрес: гр. София, ж.к. “Овча купел” 2, квадрант 18.
Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:30 до 17:00 часа.

пълен текст


Празнични пожелания

2012-12-19

Празнични пожелания

По случай настъпващите светли празници – Коледа и Нова година ви желая
много здраве – то винаги е нужно, много щастие – то винаги не стига,
море от любов,
късмет и благоденствие !

пълен текст


Сдружение на пациентите с БКБ с благотворителен проект

2012-11-02

От 01.Ноември.2012 г. официално стартира дарителската кампания на Райфайзен банк "Избери, за да помогнеш". Проектът на Сдружение на пациентите с БКБ е един от одобрените осем здравни кампании, които влизат в благородно съревнование за дарителски SMS-и.
Със средствата, които ще набере чрез тази благотворителна инициатива, Сдружение на пациентите с БКБ, ще организира безплатни прегледи, изследвания и лечение за пациенти с БКБ в различен град от страната. Друга основна цел на Сдружението е да се обучат повече лекари в София и страната, които да диагностицират метаболитната причина за бъбречно-каменната болест и да назначават правилното лечение.

пълен текст


Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

2012-09-11

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

Сдружението на Пациентите с Бъбречно-Каменна Болест съвместно с Пета МБАЛ София ЕАД, организира Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест, на които ще се определи метаболитната причина на заболяването. Прегледите ще се извършат на 21.09.2012 г. (петък) в Пета МБАЛ София ЕАД. Записване за безплатни прегледи ще се извършва всеки работен ден на мобилен телефон: 0885-729-557 от 9:00 до 17:00 часа.

 

пълен текст


Д-р Михаил Димитров, нефролог в Александровска болница: „Белтъчните диети и протеиновите добавки са опасни за бъбреците!”

2012-08-28

Д-р Михаил Димитров, нефролог в Александровска болница:  „Белтъчните диети и протеиновите добавки са опасни за бъбреците!”

При млади мъже, които тренират усилено, се наблюдава повишен белтъчен внос чрез храната (месо, яйца), както и на протеинови добавки. Това е особено опасно за нормалното функциониране на бъбреците. Води до повишаване нивото на пикочната киселина в кръвта, а от там, ако проблемът не бъде решен, до уратна литиаза (образуване на уратни камъни в бъбреците).

пълен текст


1 2 3