• Начало
  • Новини
  • Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

2012-09-11

Безплатни прегледи на пациенти с бъбречно-каменна болест

Прегледите са предназначени за хора с камъни в бъбреците, които все още не знаят какъв тип е бъбречно-каменната им болест, но имат оплаквания от дълго време.
Лекарите които ще преглеждат на 21.09.2012 г. са: Проф. Цветков, Д-р Доков (завеждащ Урология), и Д-р Младенов. И тримата лекари са от Пета МБАЛ София ЕАД.
На този първи преглед пациентите ще бъдат прегледани и ще им бъдат назначени изследвания, необхдими за определяне на метаболитната причина на заболяването- 24 часова урина и кръв. Част от тези изследвания са покрити от НЗОК, а друга част се доплащат. Доплащането ще се направи от Сдружението на пациентите с БКБ. Т.е. пациентите няма да плащат за нищо.
След като си направят необходимите изследвания, пациентите ще трябва да посетят отново лекаря си в Пета МБАЛ София, който с помощта на програмата CITIUS, ще определи метаболитната причина на заболяването му, ще му назначи адекватно лечение и профилактика.

Само по този начин- с правилно поставена диагноза, бъбречно-каменната болест може да бъде преборена!

Всичко изброено до тук- прегледите и изследванията ще бъдат напълно безплатни за пациентите с бъбречно-каменна болест!
Желаещите да се прегледат задължително трябва да се запишат предварително!
Всеки които иска допълнителна информация или иска да се запише за преглед, може да се обади на мобилен телефон: 0885 729 557 (Таня Иванова). Адресът на Сдружението е: бул."Ген. Столетов" №67А (в сградата на Пета МБАЛ София), ет. 1. Приемно време: всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 12:00 часа.


назадКъм всички новини